Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Az eddigi talán legkomolyabb módszerrel szedik áldozataikat a bankos csalók

Ezúttal is az OTP Bank ügyfelei a célpontok.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A PC Fórum jelentéséből derült ki, hogy új trükkel próbálkoznak a csalók, az eddigi talán leghihetőbbel: eddig jellemzően banki visszaélésekre, illetve nem engedélyezett tranzakciókra hivatkozva próbálták a belépési azonosítókat kicsalni, most azonban egy relatíve hihető ürüggyel keresik meg a gyanútlan áldozatokat.

A csalók ezúttal új hitelesítési eljárások bevezetésre hivatkoznak. A portál egy képernyőfotót is közzétett egy ilyen csaló levélről, melyben az állt: Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

„Tisztelt Ügyfelünk, Felhívjuk figyelmét, hogy 2024. május 20-től új online banki hitelesítési eljárásokat vezetünk be az összes online banki felhasználó magánéletének védelme érdekében. Mivel Ön már regisztrált az online banki szolgáltatásokra, mindössze annyit kell tennie, hogy megerősíti online banki adatait.”

Ahogy látható, a „május 20-től” elíráson kívül nem látni komolyabb hibákat, elütéseket, sem nyelvtani hibákat. Ugyanakkor a levél alján angolul leírt magyarországi cím elég árulkodó. Úgy tudni, véletlenszerűen összehalászott címekre küldik ki a csalók a levelet.

Az e-mailben arra biztatják a gyanútlan áldozatot, hogy erősítse meg banki adatait, hiszen így „bármikor kezelheti pénzét, így jobban kézben tarthatja pénzügyeit”. A kattintható linken azonban természetesen nem az OTP Bank hivatalos honlapja, hanem egy adathalász weboldal található.