Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Új épület kerül a mariupoli színház helyére, a munkagépek folyamatosan dolgoznak

TÉMÁK:
#Mariupol
Fotó: Az orosz hadsereg által szervezett sajtótúra során készített kép az orosz támadásban megsemmisült mariupoli Dráma Színház maradványairól 2022. április 12-én. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A helyszínen készült drónfelvételeken az volt látható, amint egy kotrógép és egy sárga buldózer folyamatosan munkálkodik, miközben vastag porfelhő száll a levegőben.

Mariupol kulturális szívének, a Dráma Színháznak a helyén már csak romok vannak, miután az orosz erők hónapokkal ezelőtt szinte teljesen elpusztították, a rakétatámadás következtében pedig több száz civil vesztette életét.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

A város polgármesterének egykori tanácsadója, Petro Andrjuscsenko korábban azt állította, miszerint az intézmény március 16-i bombázása annak ellenére történt, hogy légoltalmi óvóhelyként használták, mellette pedig jól látható betűkkel a „Gyermekek” feliratot festették fel.

Tegnap pedig azt írta a Telegramon, hogy a megszállók nemrégiben lerombolták az épület felét, amelynek „két nap múlva már fizikai emléke sem lesz”, majd Oroszország közölte, hogy új épületet fognak emelni a régi helyén, ám egyéb részlet nem derült ki.

A Reuters riporterei szombaton látogattak el az orosz megszállás alatt lévő Mariupolba, s ezt követően megerősítették, hogy a hatóságok jelenleg is bontási munkálatokat végeznek a színház darabokra zúzott hátsó részénél, miközben eltakarítják a törmeléket – közölte a Sky News.

A helyszínen készült drónfelvételeken az volt látható, amint egy kotrógép és egy sárga buldózer folyamatosan munkálkodik, miközben vastag porfelhő száll a levegőben, az építmény köré pedig fehér paravánokat emeltek.