Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Mióta itt jártál:

Egy ügyvéd is megszólalt a 13 éves nagyecsedi lány halála kapcsán

Egészen meghökkentő kijelentést tett az ügyvéd a tragédia kapcsán: elmondása szerint ugyanis naponta, kétnaponta történnek hasonló esetek.

Fotó: Unsplash/Zoran Kokanovic
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az rtl.hu-nak nyilatkozott a 13 éves nagyecsedi lány halála kapcsán Ábrahám László, orvosi műhibákkal foglalkozó ügyvéd, aki elmondta, hogy ha a család feljelentést teszt, úgy a rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés bűncselekmény miatt indíthat nyomozást.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az RTL Híradónak a család azt mondta, a kislány több orvos hibájából hunyhatott el. Az ügyvéd az rtl.hu-nak nyilatkozva megosztotta, hogyan néz ki egy ilyen ügy folyamata: először kirendelnek egy igazságügyi orvosszakértőt, aki készít egy szakértői véleményt, mely alapján aztán folytatódhat a nyomozás. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Eközben az egészségügyi ellátóközpontnál is lehet panaszt tenni, akik kiküldenek egy szakembert, hogy kivizsgálják az esetet. Az ügyvéd a 13 éves lány halála kapcsán elmondta, a családnak egy műhibaperes ügyvédet kell keresnie, aki a későbbiekben egy kártérítési igényt is ír.

Ábrahám rámutatott, amennyiben beigazolódik, hogy az orvosok hibáztak, úgy a sérelemdíj nagyon magas is lehet, hozzátéve, hogy természetesen egy ember életét nem lehet beárazni. Ha pedig az orvosnak van biztosítása, úgy az is fizethet, ám azok csak 5 millió forintig állják a sérelemdíjat, azon felül pedig az egészségügyi intézménynek, vagy magának az orvosnak kell fizetnie.

Az ügyvéd egy kissé riasztó kijelentést is tett a tragédia kapcsán: szavai szerint s jelenlegi egészségügyi rendszerbe a hibák bele vannak kódolva, hasonló esetek naponta, kétnaponta történnek. Rámutatott, ezt bizonyítja az is, hogy egyre több ügyvéd foglalkozik orvosi műhiba-ügyekkel.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.