Dollár
392,08 Ft
Euró
405,80 Ft
Font
469,75 Ft
Bitcoin
16,986 $

Úgy tűnik, megvan a Washington Redskins új neve, ami még a legnagyobb sportolókat is nevetésre késztette

not image

Nagy Noel

2020. július 25. - 06:40

Az elmúlt idők során, különösen a Black Lives Matter mozgalom ismételt fellángolása óta egyre több olyan kezdeményezés indul, ami a rasszista eredetű vagy feltételezetten rasszista mondásokat, neveket, kulturális elemeket kitörölné a közéletből.

Az elmúlt idők során, különösen a Black Lives Matter mozgalom ismételt fellángolása óta egyre több olyan kezdeményezés indul, ami a rasszista eredetű vagy feltételezetten rasszista mondásokat, neveket, kulturális elemeket kitörölné a közéletből.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Ennek kapcsán robbant ki a botrány a Washington Redskins NFL-csapatnál is, ugyanis a Redskins (Rézbőrűek – utalva az amerikai őslakosokra) nevet többen rasszistának találták. A klub történetét ha végignézzük, ez nem igazán állja meg a helyét, ettől függetlenül viszont hatalmas nyomást helyeztek a csapatra, hogy váltsanak nevet, mert a rézbőrűek egyszerűen már idejét múlt.

Még ha az elvi és a tradicionális dimenzióban meg is védené a klub a nevet, a szponzorok, különösen a Nike és a FedEx nagy nyomást helyeztek a klubra, hogy váltsanak nevet, és mivel nem kevés pénzről van szó, ezért engedni látszanak a követelésnek. Dan Snyder, a csapat tulajdonosa be is jelentette július elején, hogy „alapos vizsgálat alá veszik” a nevet és átalakításokra lehet számítani.

https://liner.hu/trump-nem-nezek-nfl-meccset-ha-nem-allnak-fel-a-himnusz-alatt/

A tulajdonos által kihangsúlyozottan ideiglenes jelleggel, de megszületett a csapat új neve: Washington Football Team (Washington Futballcsapat). Snyder azzal indokol, hogy kell az ideiglenes név, mivel egy profi sportcsapat újrabrandelése egy rendkívül hosszadalmas folyamat, főleg úgy, hogy amennyiben a koronavírus nem szól közbe, 7 hét múlva indul az NFL-szezon.

Több nagy sportoló és szurkoló azonban nem bírta ki, hogy ne gúnyolódjon egy sort ezen a meglehetősen egyszerű elnevezésen. Köztük van a Los Angeles Lakers NBA-csillaga, Lebron James is, aki Twitteren írt egy rövid sort a döntés kapcsán:

„Éppen felébredtem a meccs előtti szunyámból, erre azt látom, hogy Washington Football Teamre nevezték át magukat? Ez most komoly?? Ezt nem hiszem el! Na ehhez hosszú és intenzív vezetőségi gyűlés kellett, hogy kitalálják”, mondta Lebron.

Nem Lebron volt az egyetlen, akinek nem igazán tetszett a név, ott van például a jelenleg szabadon igazolható Dez Bryant, aki szintén a Twitteren észrevételezte, hogy nem éppen a legvonzóbb csapatnevet sikerült választani:

„És te kinél játszol? A Washington Football Teamnél… nem, ez nem hangzik jól. Már ez önmagában azt sejteti velem, hogy nem lesz fociszezon… és ez nagyon elszomorít. Nem akarok tiszteletlen lenni a Washington Football Team felé, de ezzel a csapat lelkét veszik el”, vélte.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.