Az UEFA meghallgatást tart az EB döntő alatti zavargások miatt

Fotó: MTI/EPA Pool/Laurence Griffiths
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 14. - 14:16

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) hamarosan megtudja, hogy Angliának zárt kapuk mögött kell-e játszania hazai mérkőzéseket az Európa-bajnokság döntője alatt a Wembley Stadionban történt zavargások miatt.

Az UEFA hétfőn tartja fegyelmi tárgyalását, az ítéletet valószínűleg a bírósági tárgyalás befejezését követő 24 órán belül hozzák nyilvánosságra.

Az Európa Bajnokság döntője előtt a szurkolók összecsaptak a rendfenntartókkal és a rendőrökkel, amikor július 11-én megpróbáltak betörni a Wembleybe az eseményre. Szurkolók százai jutottak be jegy nélkül a Wembley stadionba, miután a stadion környéke már órákkal az esti kezdés előtt megtelt – írja a BBC

Az európai labdarúgás irányító szerve, az UEFA két nappal a mérkőzés után fegyelmi eljárást indított a biztonsági előírások megsértése miatt.

Az angol szövetség egy héttel később független vizsgálatot indított, és kijelentette, hogy elszántan biztosítja, hogy az Euro 2020 döntőjét megkeserítő „szégyenletes jelenetek soha többé ne ismétlődhessenek meg“.

Az UEFA valószínűleg arra fog összpontosítani, hogy az FA biztonsági intézkedései megfelelőek voltak-e a mérkőzésen.