Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,656 $

Népszerű újításokat tesz elérhetővé az X

A platform minden felhasználó számára elérhetővé teszi  a hang- és videohívásokat.

Fotó: Unsplash/Julian Christ
PC

Kiss László

Szerkesztő

Az X, a Twitterről 2023-ban nevet váltott közösségi hálózat bejelentette, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hang- és videohívásokat kezdeményezzenek egymással. A funkció, amely korábban kizárólag a prémium előfizetők számára volt elérhető, mostantól minden felhasználó számára adott lesz, függetlenül az előfizetési státuszától.

A vállalat hozzátette, hogy a funkciót fokozatosan teszik elérhetővé a nem előfizetők körében, így egyes felhasználóknak várniuk kell majd, mielőtt használni tudják. A hang- és videohívásokat az alkalmazás vagy a weboldal közvetlen üzenetek részéből lehet kezdeményezni, illetve csatlakozni hozzájuk. A felhasználók választhatnak, hogy egyszemélyes vagy csoportos hívást indítanak, a hívás során pedig válthatnak az audio- és videomódok között. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

A felhasználók testre szabhatják adatvédelmi beállításaikat is, hogy szabályozzák, ki hívhatja őket, sőt, adott esetben akár a hívások fogadásáról is lemondhatnak. A funkció mobil és asztali eszközökön egyaránt működik, és támogatja a keresztplatformos kompatibilitást is. A vállalat szerint az új fejlesztés célja, hogy fokozza a felhasználók közötti kommunikációt és elkötelezettséget, valamint hogy személyesebb és interaktívabb módot biztosítson a másokkal való kapcsolattartásra.

Nem most találták fel a spanyol viaszt

Az X nem az első közösségi hálózat, amely hang- és videohívásokat kínál, hiszen olyan platformok, mint a Facebook, az Instagram és a WhatsApp már rendelkeznek hasonló funkcióval. Az X azonban azt reméli, hogy a zökkenőmentesebb és integráltabb élmény nyújtásával, valamint a meglévő felhasználói bázis és tartalom kihasználásával ki tud majd tűnni a sorból.

A platform vezetősége azt sem felejtette el megjegyezni, hogy a hang- és videohívások biztonságosak és titkosítottak, a felhasználók magánéletét és személyes adatait pedig tiszteletben tartják.

Folytatódik az árcsökkentés a Lidl-nél, újabb 60 termék árát vitték lejjebb tartósan

Az áruházlánc már több mint 600 termék árát csökkentette az árcsökkentési programja keretében, amihez április elejétől újabb 60 árucikk csatlakozott.