Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,27 Ft
Euró
391,86 Ft
Font
466,64 Ft
Bitcoin
57,832 $

Tűz ütött ki egy dél-koreai akkumulátorgyárban, legkevesebb 16 ember életét vesztette

További 5 ember eltűnt a tragikus balesetben.

...svg content...Fotó: EPA/YONHAP
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A dél-koreai hatóságok hétfői közlése szerint a Szöultól 45 kilométerre délre fekvő Hvaseongban található akkumulátorgyárban tűz ütött ki, melynek következtében legkevesebb 16 ember életét vesztette, további 3 ember megsérült, 5 ember pedig eltűnt.

A tűz a dél-koreai Aricell akkumulátorgyártó vállalat által üzemeltetett üzemben helyi idő szerint délelőtt 10:30 környékén csaptak fel a lángok, majd nem sokkal délután 3 óra után sikerült csak megfékezni a tüzet. A tűzeset idején mintegy 100 munkás dolgozott a telephelyen. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Azóta kiderült, a tűz akkor keletkezett, amikor egy raktárban felrobbant néhány akkumulátorcella. Jun Szogjol dél-koreai elnök közölte, arra utasította a hatóságokat, hogy mozgósítsanak minden rendelkezésre álló személyzetet és felszerelést, hogy „az emberek felkutatására és kimentésére összpontosítsanak”.

A Reuters információi szerint a helyi hatóságok több riasztást is kiadtak, melyben azt tanácsolták a lakosságnak, hogy a tűz okozta füst miatt maradjanak otthon, és zárják be az ablakokat. A tűzvédelmi hatóságok megerősítették, a tüzet egy raktárban felrobbant akkumulátorcellák okozták.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Mint ismert, a telefonokban, laptopokban és elektromos járművekben használt lítium akkumulátorok felrobbanhatnak vagy kigyulladhatnak, amennyiben túlmelegednek vagy kilyukadnak.

Szokjunk hozzá a meleghez, mert ennél csak rosszabb lesz - közölte a Klímapolitikai Intézet

Az MCC Klímapolitikai Intézet elemzése szerint a globális felmelegedés következtében a mostani hőhullámok a jövőben akár enyhének is minősülhetnek.