Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Turistacsapda: a névleg visszaváltható pohárral így húzzák le a vendégeket

Fotó: Twenty20
not image

Koós Alexandra

2022. július 29. - 03:54

A cég szerint környezetbarát megoldásról van szó, használata pedig számos előnnyel jár, azonban az eddigi tapasztalatok alapján több probléma is van vele.

Egyre több szórakozóhelyen és fesztiválon vezetik be a visszaváltható műanyag poharakat, amelyek előnye, hogy nem kell összeszedni őket és nem törnek könnyen, ezáltal csökkennek a vendéglátósok költségei, sajnos azonban elég hamar turistacsapda lett belőle.

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

A vendégek közül sokan élik meg lehúzásként az új, Cup Revolution repohárnak nevezett megoldást, ugyanis a 400 forintos terméket a megvétel után csak egy tokenre lehet becserélni, ha még van belőle, a pénzt azonban sosem adják vissza.

A nagydarab műanyag tokenek emellett nehezek, könnyen elkallódnak, ráadásul alig néhány tucat helyen érhető el a rendszer, illetve ritkán is lehet használni. Egyes vendéglátóhelyeken pedig arra hivatkoztak, hogy kifogyott, így pénzt vagy tokent sem tudtak adni a poharak visszaváltásáért.

Fogyasztóvédelmi szempontból kifejezetten problémásnak tűnik a rendszer, mindemellett kérdéses, hogy valóban környezetbarát termékről van-e szó, a G7 oldalán pedig egy térkép is elérhető, rajta azokkal a helyekkel, ahol a Cup Revolution fizetős poharaival lehet italt vásárolni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.