Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

Turistacsapda: a névleg visszaváltható pohárral így húzzák le a vendégeket

A cég szerint környezetbarát megoldásról van szó, használata pedig számos előnnyel jár, azonban az eddigi tapasztalatok alapján több probléma is van vele.

Fotó: Twenty20
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egyre több szórakozóhelyen és fesztiválon vezetik be a visszaváltható műanyag poharakat, amelyek előnye, hogy nem kell összeszedni őket és nem törnek könnyen, ezáltal csökkennek a vendéglátósok költségei, sajnos azonban elég hamar turistacsapda lett belőle.

A vendégek közül sokan élik meg lehúzásként az új, Cup Revolution repohárnak nevezett megoldást, ugyanis a 400 forintos terméket a megvétel után csak egy tokenre lehet becserélni, ha még van belőle, a pénzt azonban sosem adják vissza. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A nagydarab műanyag tokenek emellett nehezek, könnyen elkallódnak, ráadásul alig néhány tucat helyen érhető el a rendszer, illetve ritkán is lehet használni. Egyes vendéglátóhelyeken pedig arra hivatkoztak, hogy kifogyott, így pénzt vagy tokent sem tudtak adni a poharak visszaváltásáért.

Fogyasztóvédelmi szempontból kifejezetten problémásnak tűnik a rendszer, mindemellett kérdéses, hogy valóban környezetbarát termékről van-e szó, a G7 oldalán pedig egy térkép is elérhető, rajta azokkal a helyekkel, ahol a Cup Revolution fizetős poharaival lehet italt vásárolni.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.