Dollár
429,28 Ft
Euró
425,17 Ft
Font
486,38 Ft
Bitcoin
20,069 $

Túlélő osztotta meg, hogyan veszítette el a lábát a kramatorszki vasútállomás elleni orosz támadásban

Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 8. - 22:06

Egy tinédzser súlyos sérüléseket szenvedett az április elején történt, kramatorszki vasútállomás elleni orosz rakétacsapásokban, most pedig megosztotta, hogyan élte meg a kegyetlen támadást.

A 19 éves Anastasiia Shestopal olyan súlyos sérüléseket szenvedett az április 8-án történt kramatorszki vasútállomás elleni orosz támadásban, hogy amputálni kellett a lábát – az ukrán biztonsági szolgálat hivatalos adatai szerint az orosz rakétacsapások következtében 61 ember vesztette életét, 121 ember pedig megsérült.

Soron kívül Lukasenka iskolásokat mozgósítana az alma és a burgonya betakarítására 

A fiatal lány a Kyiv Independentnek nyilatkozva megosztotta, azért utazott el szülővárosából, Druzskovkából, hogy minél távolabb legyen az ellenségeskedésektől, s azt gondolta, hogy Kramatorszkból eljuthat egy biztonságosabb helyre az országon belül.

Miközben arra várt, hogy egy sofőr felvegye és Ukrajna biztonságosabb részébe vigye őt, úgy határozott, hogy leül egy közeli padra és olvasással üti el az időt, míg a sofőr meg nem érkezik. Amikor leült a padra, körbenézve több ezer másik civilt látott a vasútállomáson, akik arra vártak, hogy evakuálják őket az ország biztonságosabb területeire.

Egyik pillanatról a másikra azonban, mindennemű előzetes figyelmeztetés nélkül egy hatalmas robbanás történt, ami olyan erejű volt, hogy a lány a földön fekve találta magát.

“Ott feküdtem egy hatalmas vértócsában. Farmer volt rajtam, de semmi nem látszódott kívülről. Csak azt éreztem, hogy a lábam megsérült. Annyi vér volt ott… mindenhol halottak.”

A fiatal lány felidézte, látta, ahogy az emberek pánikszerűen rohangálnak a pályaudvaron, ő pedig azzal küzdött, hogy ne veszítse el eszméletét. Nem sokkal később egy mentős vette észre a vértócsában magatehetetlenül fekvő lányt, majd azonnal egy közeli kórházba szállították.

Később, a kórházban tudta meg, hogy ha a mentősök nem veszik észre, akár bele is halhatott volna sérüléseibe; az orvosok végül amputálták a lábát, jelenleg pedig Németországban tartózkodik, ahol egy kedves házaspár vállalta, hogy bérel neki és édesanyjának egy kis lakást, amíg felépül – írja a Sky News.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.