Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

Trükköznek a táborokban, szigorítanának a szabályokon

Fotó: smlub / Twenty20

Bense Róbert

2022. augusztus 13. - 05:03

A Táborfigyelő ügyel a visszaélések kiszűrésére, de így sem lehet mindet elkerülni.

Több panasz is érkezett a szülők részéről Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségéhez a táborok kapcsán, melyek leginkább a programok elmaradását, illetve a napi négyszeri étkeztetés hiányát említik.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

Olyan panasz is akadt, amikor a foglalkozásokat csak úgy tudták biztosítani, hogy a gyermek saját felszerelést vitt, de ennél jóval problémásabb, hogy bizonyos helyeken a vízellátás sem volt biztosított – írta meg a Pénzcentrum.

A Táborfigyelő ugyanakkor kiemelte, hogy 17 éves fennállásuk alatt azon voltak, hogy csak a legális, biztonságos, élményeket nyújtó táborokat jelenítsék meg a szülőknek, ezek között pedig csekély a problémák száma.

A táborminősítőn komoly kérdőívben kell beszámolniuk a táboroknak, legyen szó akár a jogi tevékenységeikről, a szülőkkel való kommunikációról, vagy éppen a programról, a szállásról, az étkezésről, illetve természetesen a gyermekfelügyeletről.

A Táborfigyelő aláhúzza, hogy a gondok leginkább azoknál a táboroknál jelenhetnek meg, amelyek szürke- vagy feketegazdaságon keresztül működnek – ezt egyébként a FEOSZ is megemlíti a közleményében. Abban mindkét fél egyetért, hogy a táborszervezés szabályain szigorítani kell.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.