Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

Trükkös változtatást hajtott végre a Sony a PS5 konzolon

A Sony titokban eltüntette a 8K felbontás feliratot a PlayStation 5 konzol csomagolásáról, ami vitákat és találgatásokat váltott ki a játékrajongók körében.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jack Lucas Smith
Konzol/Videójátékok

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A változtatást először egy Roklobster1 nevű Reddit-felhasználó vette észre, aki olyan képeket osztott meg, amelyeken látható, hogy a a régebbi PS5 dobozokon még arany betűkkel szerepel a 8K felbontásjelzés, majd mellé tett egy új csomagolást is, amelyről azonban mindezt mér eltávolították, így a csomagolás jobb felső részén már csak a 4K 120 Hz és a HDR támogatását jelzik.

A Sony egyelőre nem reagált a változás kapcsán feltett kérdésekre, ám a PS5 2020-as bemutatója során a vállalat még arról beszélt, hogy a konzol egy jövőbeli firmware-frissítéssel akár a 8K felbontást is támogatni fogja a kompatibilis kijelzőkön, a megfelelő tartalmak elérhetőségétől függően. Később ezt az állítást a Microsoft is megismételte az Xbox Series X konzol kapcsán. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A 8K-támogatás eredeti ígérete és a PS5 HDMI 2.1-es kompatibilitása ellenére – amely magában foglalja a 8K-kijelző kompatibilitást – még egyetlen PS5-ös játék sem jelezte a 8K felbontás támogatását. Bár egy cím, a The Touryst 8K-ban is játszható, a legtöbb fejlesztő arra összpontosított, hogy olyan címeket készítsen, amelyek legfeljebb 4K felbontásban, változó képkockasebességgel futnak, kiszolgálva a jóval szélesebb körben elérhető 4K-s tévékészülékeket.

A változtatás után egyes felhasználók megtévesztő reklámozással vádolták a Sony-t, amiért a 8K címkét a dobozon szerepeltette, miközben a funkciót gyárilag sem támogatják. Mások azt gondolják, a Sony az esetleges Pro készülékhez tartogatja a 8K támogatást, ám biztosat csak akkor tudunk majd mondani, ha a gyártó is megszólal a témában.

Sony removed the claims of PS5 being able to do „8k” from their packaging
byu/Roklobster1 ingamingnews

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.