Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

A PS5 a Sony eddigi legjövedelmezőbb konzolja az összes generáció közül

Eddig is sejteni lehetett, hogy a PS5 az eddigi egyik legnépszerűbb konzol, ám most kiderült, hogy valójában a legnépszerűbb.

...svg content...Fotó: Sony
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sony nemrég megtartott üzleti értekezletén derült ki, hogy a PlayStation 5 a cég „eddigi legnyereségesebb generációja”: a PS5-ös generáció az első 4 év alatt már elérte a 106 milliárd dolláros forgalmat, s már majdnem utolérte a PS4 által generált 107 milliárd dolláros összbevételt is.

A PS5-generáció működési bevétele szintén már meghaladta a PS4-ét, és elérte a 10 milliárd dollárt. A prezentáció során a PlayStation azzal is büszkélkedett, hogy 118 millió havi aktív felhasználója van a platformjának, illetve több mint 9000 játék jelent meg PS5-re és PS4-re több mint 2000 kiadótól. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Noha a koronavírus-járvány idején tapasztalt látványosan megugrott eladások az idő múlásával lassultak, eközben a konzoleladások pedig a gyártási problémák megszűnésének köszönhetően emelkedtek.