Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

A tranzitforgalom miatt vezetik be a március végén érkező egynapos sztrádamatricát

Ezzel megválaszoltnak tekintik a magas árral kapcsolatos kérdéseket.

Budapest, 2018. január 31. Egy autótulajdonos autópálya-matricát vásárol mobiltelefonjával Budapesten 2018. január 31-én. Éjfélkor lejár a 2017-ben vásárolt országos és megyei éves autópálya-matricák érvényessége. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Az már korábban kiderült, hogy az egynapos pályamatrica 5150 forintba fog kerülni, ám az eddig még kérdéses volt, hogy pontosan mikortól lehet megvásárolni. Mostanra azonban biztossá vált, hogy március 25-től vezetik be a 24 órás jogosultságot – számolt be róla az Economx.

Az egy naptári napra érvényes matrica meglehetősen borsos ára kapcsán több kérdés is felmerült, Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára azonban tisztázta, hogy az Eurovignetta irányelv miatt kötelező a bevezetése, az ára pedig legfeljebb az éves matrica árának 9 százalékába kerülhet. Soron kívül Helyszíni fotókon a Vácnál történt baleset, teljes útzár az M2-es autóúton

Ezen összeg alatt minden EU-s tagállam maga dönt a tarifa mértékéről, valamint akár úgy is határozhatnak, hogy csak az átmenőforgalom számára teszik elérhetővé. Ágh szerint így alapvetően a tranzitforgalom támogatása érdekében szükséges az egynapos matrica bevezetése.

„Tekintettel arra, hogy az autópályákat hazánkban az átmenő teherforgalom és személyforgalom használja leginkább, az ország érdeke az, hogy aki Magyarországon átmegy, az fizesse meg ennek a díját” – fogalmazott az államtitkár.

Így aztán a magyar rendszámos járműveknek nem is feltétlenül javasolják az egynapos matricát, valamint a minisztérium szerint ezért nem is vezettek be kedvezményes jogosultságot, arra ugyanis ott a kedvezőbb árú vármegye-matrica.

Csalás miatt folyik nyomozás az Exit Travel ellen, egy dühös ügyfél festékszóróval üzent a cégnek

Az Exit Travel dunaszerdahelyi irodájának ablakát dekorálta ki valaki egy egyértelmű üzenettel.

Érkezik egy újítás a Chrome-ba, sokan szeretni fogják

Számos fejlesztést kapott a böngésző az elmúlt időszakban, és most egy újabb, az időnként szinte mindenki által használt PDF-ek aláírásával kapcsolatos funkció bevezetése is várható.