Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Tovább folytatódik a Chelsea kálváriája, meghiúsulhat a klub eladása

MTI/EPA/ANDY RAIN

Bense Róbert

2022. május 17. - 07:13

Kételkednek Roman Abramovics állításaiban.

A BBC szerint a brit minisztereknek kétségeik vannak azzal kapcsolatban, hogy a klub eladásaiból származó óriási összeget valóban jótékony célra – vagyis a háború áldozatainak megsegítésére fordítják.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Hogy ezeket az aggályokat mégis mennyire lehet súlyosnak tekinteni, az kulcskérdés, hiszen szükség van a brit kormány jóváhagyására is a tranzakcióhoz, és vélhetően valami olyan információ jutott a birtokukba, amely megkérdőjelezi Abramovics szándékait.

A gyanú egyik alappillére, hogy a pénz egy része Abramovicsnál köthet majd ki, aki a hírek szerint nem szeretne „jogilag elköteleződni”, ezért az adományozásról szóló papírokat nem ő írná alá – számolt be róla a Marca.

Az orosz üzletember még márciusban jelentette be, hogy eladja a Chelsea-t, a bevételből pedig a háború áldozatainak családját, valamint Ukrajna újjáépítését támogatja majd. Ezek után hosszú ideig zajlottak a tárgyalások a klub eladásáról, végül az amerika Todd Boehly által vezetett cégcsoport 4,25 milliárd dolláros ajánlatát elfogadták.

Mindazonáltal a Chelsea-t egyre inkább szorítja az idő, hiszen az eladást május 31-ig le kell zárni, a csapat engedélye ugyanis addig szól a szövetség részéről, ezt követően pedig akár ki is zárhatják a bajnokságból, illetve a nemzetközi kupából.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.