Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,83 Ft
Euró
398,17 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
65,694 $

Török Gábor elárulta, hány százalék feletti eredmény kell a Fidesznek a teljes sikerhez

A politológus a Facebook-oldalán osztotta meg az ezzel kapcsolatos gondolatait.

...svg content...Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Török Gábor a hivatalos közösségi médiás oldalán ismertette, szerinte hogyan érdemes értelmezni az adatokat a korábbi eredmények, a várakozások és az előzetes tudásunk alapján – szúrta ki a 24.hu. A politológus két példát említ:

  • Ha a Fidesz mondjuk 43%-ot szerez, azzal megnyeri a választást és 14 évnyi kormányzás után továbbra is a legnagyobb párt marad (egyrészt siker), ugyanakkor a legutóbbi választási eredményeitől lényegesen elmarad (másrészt kudarc) – ha viszont 48% fölött szerepel, akkor nincs másrészt.
  • Ha a Tisza Párt mondjuk 19%-ot szerez, azzal pár hónapos pártként példátlanul jól szerepel (egyrészt siker), ugyanakkor a várakozásoktól, a felmérésektől elmarad (másrészt kudarc) – ha viszont 25% fölött szerepel, akkor nincs másrészt.

Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Korábban azt is megírtuk, hogy Török Gábor egy hete arról beszélt, „ilyen magasra még soha nem emelte Orbán Viktor egy választás tétjét”. Véleménye szerint a kormányfő margitszigeti beszédének legfőbb üzenete: „vagy a Fidesz nyer ismét óriási fölénnyel, vagy háború lesz”.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.