Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,91 Ft
Euró
393,05 Ft
Font
457,08 Ft
Bitcoin
66,595 $

Tömeges elbocsátást jelentett be egy Magyarországon is jelentős óriásvállalat

Az óriásvállalat Magyarországon is fontosnak számít, hiszen rengeteg embert foglalkoztat.

Fotó: Unsplash/Hybrid Storytellers
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Unilever közlése szerint egy friss döntés nyomán külön cégbe szervezi át a Ben & Jerry’s-t és a Magnumot is magában foglaló jégkrémgyártó tevékenységét. A szerkezetátalakítás azonban létszámleépítéssel is jár: összesen 7500 ember kerülhet utcára a döntés nyomán, ami a dolgozók mintegy 5,9 százalékát teszi ki.

A Reuters azt írja, az Unilever becslései szerint a masszív létszámleépítés közel 800 millió euró költségmegtakarítást eredményezhet a vállalatnak. Úgy tudni, elsősorban az irodai dolgozókat érinti a leépítés, maga az átszervezés pedig várhatóan 2025 végére fejeződik majd be. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Az is kiderült, hogy a komoly átszervezés teljes költsége a következő három évben a csoport forgalmának mintegy 1,2 százalékát teheti ki. A bejelentés hatására az óriásvállalat részvényei kilőttek és közel 6 százalékkal emelkedtek. Az Unilever Magyarországon is jelentős szereplő, hiszen mintegy 1300 embert foglalkoztat két gyárában.

Óriási verést mért az Arsenal a Chelsea-re, jönnek Szoboszlaiék

Az Arsenal több mint magabiztosan győzte le a Chelsea-t a Premier League aktuális fordulójában, a nagy londoni derbin.

Kikapott a Juventus a Lazio-tól, mégis ott vannak a döntőben (videó)

Meglehetősen izgalmasan alakult a Lazio-Juventus mérkőzése a Coppa Italia visszavágóján, ami a Juventus vereségével ért véget, mégis ott lehetnek a döntőben.

Túlterhelte a FoxPostot a Vinted akciója

A Vinted rövid ideig tartó ingyenes szállítási akciója extrém terhelést okozott a FoxPost csomagküldő rendszerében, ami az ügyfelek számára is érezhető problémákat eredményezett.