Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Több száz felhasználó indított pert egy meleg társkereső app ellen

Újabb botrányba keveredett a Grindr: több száz felhasználó indított pert, állítva, hogy az alkalmazás rendkívül bizalmas információkat osztott meg harmadik felekkel.

...svg content...Fotó: Unsplash/Alexander Grey
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy ügyvédi iroda hétfőn jelentette be, hogy a Grindr nevű meleg társkereső alkalmazás több száz felhasználója állítja, hogy a cég megosztotta magánjellegű, rendkívül bizalmas információikat – köztük a HIV-státuszukat – harmadik felekkel, az ő beleegyezésük nélkül.

Az Austen Hays ügyvédi iroda hétfői közlése szerint tömeges adatvédelmi pert nyújt be a londoni High Courtnál, azt sejtetve, hogy az Egyesült Királyságban több ezer Grindr-felhasználó lehet érintett. A közlemény szerint a felhasználók rendkívül érzékeny adatait, köztük a HIV-státuszukat és a legutóbbi HIV-tesztjük időpontját kereskedelmi célokra harmadik feleknek adták át. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A cég közlése szerint mintegy 670 ember csatlakozott a perhez a 2018 és 2020 között történt állítólagos jogsértések miatt, de potenciálisan akár több ezren is csatlakozhatnak az ügyhöz. Az Austen Hays ügyvezető igazgatója, Chaya Hanoomanjee nyilatkozatában úgy fogalmazott:

„A Grindr tartozik az általa kiszolgált LMBTQ+ közösségnek azzal, hogy kártalanítja azokat, akiknek az adatait veszélybe sodorták, és biztosítania kell, hogy minden felhasználója biztonságban legyen az alkalmazás használata közben, bárhol is legyen, anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy az adatait harmadik féllel megosztják.”