Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
393,55 Ft
Font
467,47 Ft
Bitcoin
64,339 $

Több forgatókönyv is lehetséges a magyar-lengyelre, itt egy potenciális kezdő

Egyre inkább körvonalazódik, hogy milyen kezdővel állhat ki a magyar válogatott a lengyelek ellen csütörtökön a világbajnoki selejtezőn.

...svg content...Fotó: Twitter/MLSZ
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Marco Rossi szövetségi kapitány két forgatókönyvre is felkészítette a magyar labdarúgó-válogatottat, amely csütörtökön a lengyelek ellen kezdi meg hazai pályán a világbajnoki selejtezősorozatot.

„Nem vagyok Nostradamus, hogy kitaláljam, a rivális új edzője, Paulo Sousa milyen elképzelésekkel küldi pályára a csapatát, de felkészültünk arra, hogy három vagy négy védővel állnak ki. A tervünk megvan, a kérdés az, hogy meg tudjuk-e valósítani” – fogalmazott a szerdai online sajtótájékoztatón az olasz szakvezető. Hozzátette, másoknak is megvolt a tervük például Robert Lewandowski semlegesítésére, mégsem tudták megállítani a Bayern München csatárát. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Rossi mérlege szászázalékos a korábban Székesfehérváron is dolgozó Paulo Sousa ellen, és abban reménykedik, hogy ez nem változik majd. Szerinte ehhez minden játékosától maximális erőbedobásra lesz szükség, illetve egy „csipetnyi szerencsére” is. Megjegyezte, a lengyel csapat 19. helyével nem véletlenül előzi meg jócskán a 40. magyart a nemzetközi szövetség világranglistáján, ugyanis nemcsak Lewandowskit tartja világsztárnak az ellenfél keretéből, hanem például a Napoliban futballozó Piotr Zielinskit is.

„Szoboszlai Dominik nagyon fontos a csapatunk számára, mivel a legreményteljesebb jövő előtt áll. Sajnálom, hogy ágyéksérülése miatt most nem lehet velünk, mert vele több nyílvessző lenne a tárban. Nem könnyű őt pótolni, de tavaly ősszel nyolc mérkőzésünkből négyszer nélküle is helytálltunk” – mondta legnagyobb hiányzójáról Rossi. Megjegyezte, a keretből Kecskés Ákost leszámítva mindenki tökéletes állapotban van.

Meglepetést ígérnek a lengyelek a magyarok elleni vb-selejtező előtt

Nikolics Nemanja, aki másfél évet töltött a Legia Warszawa együttesében, nehéz, harcos, kevés gólos mérkőzésre számít. A lengyelek erősségét illetően Lewandowskit a világ legjobbjának nevezte, mert „fantasztikus mennyiségben termeli a gólokat klubjában és a válogatottban is”.

„Tiszteljük a lengyel csapatot, de önbizalommal tele érkeztünk. Az előző fél évben mutatott játékra lehet alapozni, amely okot ad a bizakodásra, ezért kilenc pont megszerzése a cél a három soron következő vb-selejtezőn” – fogalmazott Nikolics. Elárulta, különleges lenne számára, ha betalálna, mert Lengyelország különleges helyet foglal el a szívében. A magyar és a lengyel válogatott csütörtökön 20.45-től a Puskás Arénában lép pályára a világbajnoki selejtezősorozat európai nyitányán.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Gulácsi Péter – Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila – Lovrencsics Gergő, Nagy Ádám, Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Hangya Szilveszter – Szalai Ádám, Sallai Roland

Jelentősen visszaesett a falusi szálláskiadók forgalma

A falusi szállásokkal foglalkozók árat emelni már nem nagyon tudnak, ehelyett a modern világ vívmányait próbálják minél inkább bevinni a helyeikre.