Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Tízenként órán belül két halálos lakástűz történt, vasárnap hárman is meghaltak

Fotó:_ Unsplash/Nejc Soklič
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Rövid időn beül két halálos lakástűz is történt Magyarország területén, már nem lehetett megmenteni a sérülteket.

Szombat este érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy száztíz négyzetméteres családi ház egyik, tizenhat négyzetméteres szobája a Zala vármegyei Szentgyörgyváron, a Petőfi Sándor utcában – tudhattuk meg a Katasztrófavédelem közleményéből.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

A tűzzel érintett helyiségben az ágy és a mellette lévő szekrény égett, a lángok pedig egy négyzetméteren a födémet is elérték. A helyszínre Keszthelyről három tűzoltóautóval tizenegy hivatásos tűzoltó, valamint az alsópáhoki önkéntes tűzoltók négy fővel érkeztek ki, akik rövid idő alatt megfékezték a lángokat.

A tűzoltók az épületből egy gázpalackot is kihoztak, amit visszahűtöttek, megelőzve ezzel egy robbanást. Oltás közben egy középkorú nő holttestét találták a házban. Nem kizárt, hogy a tüzet ágyban dohányzás okozta, azonban a tűz pontos keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

Vasárnap hárman vesztették életüket

Vasárnap reggel Budapest XIII. kerületében gyulladt ki egy társasház első emeleti lakása a Hegedűs Gyula utcában. Az esethez három járművel tizenhárom tűzoltó vonult, akik behatoltak a száz négyzetméteres lakásba, amelyben egy fotel, egy szekrény és egy szék égett három négyzetméteren.

A tűzoltók az ott lakó idős nőt kihozták az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A tűz okát tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni. A hasonló tragédiák megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt szerelni az otthonunkban a konyha, a háló és a nappali plafonjára.

Szintén a Katasztrófavédelem adta hírül, hogy kigyulladt egy épület Dabason, a Füves utcában. Teljes terjedelmében égett a mintegy húsz négyzetméteres bádogépítmény. A dabasi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. Az egység átvizsgálja az épületet, amelyből egy gázpalackot is kihozott. A helyszínre tart egy monori hivatásos egység és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, hogy vasárnap 8 órakor érkezett a a bejelentés a tűzről, a holttestek azonosítása folyamatban van. Ebben a tűzesetben ketten haltak meg, akik egy bádogépítményben vesztették életüket.