Clouds
21 Budapest
Dollár
344,78 Ft
Euró
371,26 Ft
Font
432,33 Ft
Bitcoin
26,968 $

Tizenegy ember meghalt, miután gázszivárgás történt egy pandzsábi gyárban

Fotó: Az újdelhi Tuglakabad ipartelep, ahol gázszivárgás történt 2017. május 6-án. A közeli általános iskola több mint 150 diákját gázmérgezés miatt kórházba szállították. (MTI/EPA/Radzsat Gupta)
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta mindezt, de a szakemberek ennek is utána fognak járni, ám jelenleg más a prioritás.

A jelentések szerint többen meghaltak vagy eszméletüket vesztették, miután gázszivárgás történt egy gyárban a pandzsábi Ludhiana Giaspura térségében. Számos orvost, mentőautót és tűzoltót küldtek a helyszínre, illetve jelenleg is evakuálás zajlik a sűrűn lakott területeken.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

„A Nemzeti Katasztrófavédelmi Erők (NDRF) a helyszínen vannak, hogy segítséget nyújtsanak az evakuálásban és a mentési műveletekben. Az incidens következtében tizenegy ember életét vesztette, négyen pedig kórházba kerültek”

– mondta Swati Tiwana helyi tisztviselő.

Elmondása alapján egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a gázszivárgást, de az NDRF ennek is utána fog járni, ám most a legfontosabb az, hogy mindenki biztonságos helyre kerüljön, illetve megfelelő ellátást kapjon.

A rendőrség pedig arról tájékoztatott, hogy az áldozatok között öt nő és három férfi van, valamint két 10 éves és egy 13 éves fiú, illetve akik rosszul lettek, jelenleg is ellátást kapnak – derül ki az NDTV beszámolójából.

Pandzsáb főminisztere, Bhagwant Mann pedig a Twitteren közölte, miszerint minden lehetséges segítséget megadnak a bajbajutottaknak, s hamarosan további részletekről számolnak be az incidens kapcsán.