Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

Letiltanák a fiatalokat a közösségi oldalakról a franciák

A szigorítás kérdése a gyerekekre leselkedő egyre nagyobb veszély kapcsán merült fel.

Fotó: Unsplash/dole777
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A francia kormány bejelentette, hogy szigorúbb korhatárt kíván bevezetni a közösségi médiaoldalakhoz való hozzáférésre, arra hivatkozva, hogy aggályosnak tartja a gyermekeket és fiatalokat az interneten fenyegető kockázatokat és károkat.

Gabriel Attal francia miniszterelnök szerint a kormány a platformokkal együttműködve „valódi digitális korlátot” kíván létrehozni, amely megakadályozná, hogy a 13 év alattiak hozzáférjenek a különböző közösségi oldalakhoz, írja a L’Express. További kiegészítésként a 13 és 15 év közötti fiataloknak szülői engedélyre lenne szükségük az oldalakhoz való hozzáféréshez. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

A jelenlegi francia törvények szerint 15 éves korig most is szülői beleegyezésre van szükség ahhoz, hogy a fiatalok fiókot hozzanak létre a közösségi oldalakon, ám ezen szabály érvényesítése nagyrészt magukon a platformokon múlik. Attal bizakodását fejezte ki, hogy a kormány a kihívások ellenére is képes lesz végrehajtani a javasolt korhatár-módosítást, egyben elmondta, hogy a platformok, például a Facebook vagy a TikTok együttműködnének a kormánnyal, hiszen a hírnevük forog kockán.

A bejelentésre az amerikai kongresszusban nemrégiben tartott meghallgatás után került sor, ahol a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg és más technológiai vezetők kemény kritikával szembesültek online platformjaik gyermekekre és fiatalokra gyakorolt hatása miatt.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.