Clouds
21 Budapest
Dollár
358,06 Ft
Euró
385,33 Ft
Font
437,87 Ft
Bitcoin
27,664 $

Mióta itt jártál:

The Last of Us: így változtattak az alkotók Bill és Frank kapcsolatán

Fotó: Wikimedia Commons/Montclair Film
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az HBO jóvoltából készült adaptáció eddig szinte csak pozitív kritikákat zsebelt be, a legújabb, harmadik részben azonban több változtatást is eszközöltek az alkotók a videójáték cselekményéhez képest.

A The Last of Us kétségkívül minden idők egyik legkegyetlenebb videójáték-sorozata, a jó értelemben: nem félt megmutatni a posztapokaliptikus világ brutalitását és borzalmait, melyben a túlélők ténylegesen bármire képesek a túlélésért.

Soron kívül Szuper újdonságokkal vár a Disney+ áprilisban

Az első és a második részben is tökéletesen átadják az új és romlott világ borzalmait, de arról sem riadtak meg a készítők, hogy bemutassák az emberek szeretteinek fertőzötté válását, ahogyan szívbemarkoló módon a főszereplők halálát is bemutatták.

Noha a videójáték alapján készült sorozat szemmel láthatóan követi ezt az utat, a legutóbbi, harmadik epizódban több változtatást is eszközöltek az alkotók, melyek igen keserédes lezárást hoztak Bill és Frank történetében. A Naughty Dognak sikerült meglepően jól kibontania az összes karaktert a játékban, ám a sorozatnak kétségkívül kicsit több mozgástere van e tekintetben.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy most minden kedvelt karakter megkaphatja a megérdemelt háttértörténetét és narratíváját: Bill és Frank kapcsolata pedig jóval mélyebb a sorozatban.

Min változtattak a sorozatban?

A játékosok a cselekmény első negyedénél ismerkedtek meg Bill karakterével: a játékban Billt egy őrjöngő túlélőként ábrázolják, aki azzal a paranoiával küzd, hogy az emberek jelenléte városában jelentősen rontja védekezőképességét. Bill végül vonakodva bár, de segít Joelnek és Ellie-nek, hogy találjanak egy járművet, mellyel elhagyhatják a várost.

Mielőtt azonban útjukra bocsátaná őket, kiderül, mi lett régi társával: Bill, Joel és Ellie egy házra bukkannak, ahol egy férfit találnak, aki felakasztotta magát. Bill elárulja, a holttest Franké, régi társáé, mire Joel megkérdi tőle, hogy biztos-e benne, Bill pedig úgy felel, senki más nem viselne ilyen inget.

Ezen a ponton kiderül, hogy Billnek nagyon hosszú közös múltja volt Frankkel és a férfi halála szemmel láthatóan megviseli. A holttestet megvizsgálva pedig rájön, hogy Frank inkább öngyilkos lett, minthogy fertőzötté váljon. Halála előtt pedig Frank írt el levelet Billnek, melyben kifejtette, hogy elege lett abból, hogy Bill paranoiájával kell együtt élnie, és el akarja hagyni a várost.

Miközben azonban akkumulátort keresett az autóhoz, megharapták. Levele rendkívül keserű hangnemben íródott, ám az is süt róla, hogy közös múltjuk sokat jelentett, végül a harag és a félelem vetett véget kapcsolatuknak. A sorozatban azonban inkább idilli módon mutatják be kapcsolatukat, mely azzal ér véget, hogy boldogan, elégedetten és a halál gondolatával megbékélve saját maguk vetnek véget életüknek, s békésen, egymás karjaiban halnak meg.