Dollár
393,60 Ft
Euró
407,68 Ft
Font
472,67 Ft
Bitcoin
16,897 $

Újabb információk érkeztek a texasi túszdrámáról, meglehet az indíték

Fotó: Twitter/Jessica Harkey
not image

Nagy Noel

2022. január 16. - 00:20

Mint arról mi is beszámoltunk, túszejtés történt egy texasi zsinagógában, ahova a SWAT és az FBI egységei is kirohantak, hogy tárgyaljanak.

Két rendőri tisztviselő pedig a CNN-nek elárulta, hogy kiderülhetett a túszejtő indítéka: a fegyveres férfit motiválhatja, hogy ki akarja szabadítani Aafia Siddiqui-t, aki 86 éves börtönbüntetését tölti jelenleg egy texasi börtönben.

Soron kívül Orbán Viktor hamarosan Szlovéniába utazik

Siddiqui még 2010-ben kapott jókora börtönbüntetést, miután hét bűncselekményben is bűnösnek találták, köztük emberölési kísérletben és fegyveres támadásban, amit amerikai hivatali személyek kárára követett el Afganisztánban.

A helyzetről egyelőre annyit lehet még tudni, hogy egyelőre négy embert tartanak túszként a Beth Israel zsinagógában fogva, köztük a helyi rabbit. Az FBI krízistárgyalója már megkezdte a megbeszéléseket a fegyveres férfival, akinek állítólag a szabadítás a követelése.

Időközben pedig a dallasi rendőrök is megérkeztek már Colleyville városában, ezt maga a dallasi polgármester erősítette meg. A helyi egyenruhások az amerikai országos és helyi zsidó közösségekkel is együttműködnek, hogy a helyzetet megoldják.

Greg Abbott, Texas kormányzója, valamint Ted Cruz és John Cornyn texasi szenátorok is jelezték, hogy kapcsolatban vannak a helyi hatóságokkal, valamint kívánták, hogy mindenki imádkozzon a túszok épségéért.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője pedig a Twitteren jelezte, hogy Joe Bident is értesítették már a túszdrámáról és folyamatosan értesíteni fogják az új információkról. Hozzátette: a nemzetbiztonsági csapat vezetői kapcsolatban állnak a helyi hatóságokkal.