Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,55 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
61,332 $

Terrorcselekmény gyanúja miatt állított meg egy távolsági buszt a belga rendőrség

A távolsági busz Brüsszelbe tartott, ám a kelet-flandriai rendőrség csütörtök reggel feltartóztatta, miután tudomásukra jutott, hogy esetlegesen terrortámadásra készülhet egy utasa.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az MTI közlése szerint a belga hatóságok számoltak be arról, hogy a kelet-flandriai rendőrség csütörtök reggel megállított és kiürített egy, a franciaországi Lille városából Brüsszelbe tartó távolsági buszt, miután egyik utasa lehetséges terrortámadásra figyelmeztetett. Az ügyészség arról tájékoztatott, a rendőrök három személyt vettek őrizetbe kihallgatás céljából.

Úgy tudni, az utas azt állította, hogy a buszon kihallgatott egy beszélgetést, mely egy „terrorista támadás veszélyére utalt”. Paul Van Tigchelt, a belga igazságügyi minisztérium szóvivőjének közlése szerint ennek nyomán a rendőrség feltartóztatta a buszt, kiürítette, majd átvizsgálta. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

A Flixbus vállalat által üzemeltetett távolsági buszt a rendőrök Wetterenbe, a közeli rendőrőrshöz terelték el, biztonsági kordont állítottak fel köré, ám a Het Nieuwsblad című, flamand nyelvű napilap frissített közlése szerint nem találtak robbanóanyagokat a távolsági buszon.

A kelet-flandriai ügyészség szóvivője ugyanakkor megosztotta, egyelőre még nem győződtek meg arról, hogy a fenyegetés valós volt-e, hozzátéve, hogy az incidenst hivatalosan még nem minősítették „terrorista szándékúnak”, és az ügyet még nem továbbították a szövetségi ügyészségnek kivizsgálásra. A helyzet jelenlegi állása alapján a belga terrorellenes ügynökség is arról számolt be, meglátásuk szerint egyelőre nincs ok a riasztási szint emelésére.