Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Terrorcselekménnyé minősíthetik a Robert Fico elleni támadást Szlovákiában

Erről a szlovák parlament belbiztonsági bizottságának elnöke beszélt.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Jakub Gavlák
Európa
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

A Paraméter jelentése szerint a Smer-SD pénteken tartott egy sajtótájékoztatót, melynek keretében Tibor Gašpar, a parlament belbiztonsági bizottságának elnöke kijelentette, úgy véli, a miniszterelnök elleni merényletet terrorcselekménnyé minősítik:

„Mivelhogy az elkövető világosan kinyilvánította, hogy a miniszterelnöki funkció ellen intézett támadást, ami az alkotmányossággal és demokratikus alapelvekkel szembeni támadást jelent.” Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A sajtótájékoztatót a lex merénylet törvénycsomag kapcsán tartották meg: a törvénycsomag Ján Richter, a Smer-SD parlamenti frakcióvezetője szerint mindössze az első része azon biztonsági intézkedéseknek, melyeket a szlovák kormány tervez.

Megjegyezte, még idén ősszel várható egy lex merénylet 2, illetve 3 is, amennyiben azoknak szükségét érzik. A törvénycsomag szerint arra köteleznék az internetes szolgáltatókat, hogy adják át a rendőrségnek azon felhasználók metaadatait, akik az interneten vulgárisan nyilvánulnak meg.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.