Különleges, tematikus bélyeget bocsát forgalomba a Posta a pápalátogatás alkalmából

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Magyar Posta bejelentette, Ferenc pápa magyarországi látogatásának tiszteletére tematikus, személyes bélyeget bocsátanak forgalomba.

A Magyar Posta egy közleményben osztotta meg, bélyegkiadásainak célja, hogy értéket közvetítsen és ezeket az értékeket minden magyar ember számára elérhetővé, hozzáférhetővé tegye.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

A Szentatya látogatása nagyon fontos esemény nemcsak a katolikusoknak, hanem minden magyarnak határon innen és túl, ezért döntött úgy a vállalat, hogy tematikus személyes bélyeget ad ki az esemény tiszteletére.

A Magyarországi Apostoli Nunciatúra 2023. február 27-i közleményében jelentette be, hogy Ferenc pápa, elfogadva az állami és egyházi hatóságok meghívását, apostoli látogatást tesz Magyarországon 2023. április 28. és 30. között. A látogatás jelmondata: Krisztus a jövőnk. Ez a mottó olvasható a hat bélyegből álló tematikus személyes bélyegív címletein is.

A bélyegújdonságon Ferenc Pápa fotója látható, mely a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia engedélyével kerülhetett a címletekre:

Forrás: Magyar Posta

A szelvényes bélyegív a nagy érdeklődésre tekintettel az eredetéig tervezett 3000 példány helyett 5000 példányban készül és 2023. április 27-től a készletek függvényében megvásárolható a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából.

A limitált példányszámra való tekintettel az érdeklődőknek a Webshopot, illetve személyes vásárlás esetén Budapesten a Filapostát (Budapest 5 posta, Bajcsy-Zsilinszky út 16, 1051) ajánljuk. A pápa tematikájú bélyegek Magyarországon és nemzetközi viszonylatban is igen népszerűek. A pápalátogatások alkalmával a Magyar Posta már hagyományosan bélyeget bocsát ki az alkalomhoz illően.