Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,77 Ft
Euró
381,48 Ft
Font
445,23 Ft
Bitcoin
43,498 $

További Hírek

A portói rabbi állítólag portugál állampolgárságot szerzett az orosz milliárdosnak, a Chelsea tulajdonosának. 

Wilhelm Adalbert Hosenfeld német tanárból lett katonatiszt, aki számos lengyel zsidót mentett meg, mielőtt egy szovjet börtönben érte volna a halál. 

A 8 éves kisfiú két húgával játszott az utcán, amikor amikor a nő odarohant hozzájuk, és rájuk zúdította gyűlöletét.

Egy igazságügyi kutatás felderítette, hogy Anne Frank és német családjának amszterdami búvóhelyét egy zsidó jegyző árulhatta el a náci megszállóknak a második világháború idején. 

Miközben az FBI terrorcselekményként vizsgálja a texasi túszejtést, a zsinagógában szertartást tartó rabbi felidézte, hogy egy széket dobott a fegyveres behatoló felé, mielőtt ő és a gyülekezet tagjai elmenekültek.

Jaír Lapid, Beni Ganz és Merav Machaeli is magyar gyökerekkel rendelkezik.

Őrizetbe vettek egy férfit egy várandós zsidó nő ellen elkövetett testi sértés gyanújával Londonban, a rendőrség nyomozást indított.

A német zsidó közösség által indított közösségi finanszírozással sikerülhet megmenteni azt a muszlim kebabost, amely a hallei szélsőjobboldali terrortámadás egyik célpontja volt.

Több ezren gyűltek össze Izraelben azon a ceremónián, amelyen a covid-fertőzés szövődményeiben életét vesztett ortodox rabbit helyezték örök nyugalomra.

Január 27-ét nyilvánította az ENSZ Közgyűlése 2005. november 1-jén a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává, ugyanis ezen a napon szabadult fel hivatalosan is az auschwitzi haláltábor.