Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

További Hírek

Különös jelenséget azonosítottak a világűrben, ami alapjaiban kérdőjelezheti meg a bolygókeletkezést

A James Webb-űrtávcső (JWST) segítségével a csillagászok egy különös gáz- és porgyűrűt azonosítottak egy fiatal csillag körül, amely alapjaiban kérdőjelezheti meg a jelenlegi bolygókeletkezési modelleket.

Óriási felfedezést tett a NASA a Mars kapcsán

A NASA kutatói a már nyugdíjazott InSight űrszonda adatai alapján jelentős geológiai képződményeket azonosítottak a Mars belsejében.

Rejtélyes jelenséget észleltek a Nap felé száguldó üstökösön

A James Webb Űrteleszkóp felvételei új részleteket tártak fel az intersztelláris égitest szerkezetéről.

Egészen rejtélyes objektumokra bukkantak a távoli univerzumban

A Missouri Egyetem kutatói több száz, a vártnál jóval fényesebb korai galaxist azonosítottak a JWST segítségével.

Páratlan kutatás a világűrben – a Földnél is idősebb anyagokat találtak

A japán Hayabusa2 küldetés mintái páratlan bepillantást engednek a Naprendszer hajnalába.

A világegyetem új titkát tárták fel, ami mindent megváltoztathat

A szupernóvák a világegyetem legnagyobb energiájú és leglátványosabb jelenségei közé tartoznak, amikről újabb és újabb felfedezést tesznek.

Kísérteties képet küldött a NASA aszteroidaszondája a távoli Földről

A NASA Psyche nevű űrszondája, ami a különleges, fémes összetételű 16 Psyche aszteroida felé tart, lenyűgöző képet küldött haza bolygónkról.

Augusztus 26-án egy rendkívül különleges égi jelenséget figyelhetünk meg a Hold és a Mars között

Augusztus 26-án a csillagászat kedvelői figyelmét különleges égi jelenség vonja majd magára.

Történelmi felfedezést tett a NASA a világűrben, már javában elemeznek a tudósok

A tudomány világát ismét izgalom járta át, amikor a NASA Osiris Rex űrszondájának mintái részletes elemzésre kerültek, amik történelmi jelentőségűek.

Titkos küldetésre indult Amerika a világűrbe, egyre több a kérdőjel

Újabb amerikai katonai mini űrrepülő indult titkos küldetésre, aminek célja, hogy osztott kísérleteket végezzen a világűrben.