Szingapúri kutatók szerint egy, a vörös húsban lévő fehérje felelős a vastagbélrák kialakulásáért. De jó hírrel is szolgáltak: megállapításaik révén a kezelés kidolgozása is könnyebb lesz.
Egy amerikai kutatás szerint az öregedés nem is annyira egyenletes, mint azt eddig gondoltuk.
Talán kevesen tudják, de a kajakóma bizonyos hormonok összjátékának eredménye. Szerencsére azonban van rá mód, hogy leküzdjük és produktívan folytathassuk tovább a napunkat.
Az a legjobb, ha mértékkel fogyasztjuk őket.
A legjobb döntés, ha a halakat, a szárnyasokat és a borjúhúst részesítjük előnyben.
A kutatók négy fontos tényezőt azonosítottak, ami hozzájárul a szardíniai emberek életminőségéhez.
A szakértő szerint igyekezzünk gyakrabban fogyasztani brokkolit, spenótot és káposztát azok jótékony hatásai miatt.
Egy kutatás szerint a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás még akkor is csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát, ha arra egyébként genetikailag hajlamos az adott személy.
A szakértők úgy vélik, hogy a megtámadott egyedet egy nagyobb rokona kapta el.
A jó zsírok nagyon fontosak egészségünk szempontjából, ne hagyjuk hát ki az étrendünkből.
A kutatás eredményei szerint a tápérték sokkal fontosabb, mint a feldolgozottság mértéke.