Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

További Hírek

WHO felülvizsgálat: az aszpartám édesítőszer rákkeltő hatású lehet

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutató részlege, a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) biztonsági felülvizsgálatot végzett az aszpartámról, a kiszivárgott megállapítások azonban kifejezetten ijesztőek.

Egyes szobanövények képesek eltávolítani a levegőből a rákkeltő anyagokat

A kutatás során egy kis zöld növényfal 8 óra alatt eltávolította a beltéri levegőből a mérgező vegyületek jelentős részét, de a tudósok más érdekes felfedezést is tettek.

Újabb rákkeltő élelmiszeradalékot tiltott be az EU

A színezék rengeteg élelmiszerben megtalálható, és még számos uniós országban használják.

Európai Uniós szabályozással szorítanák vissza az élelmiszerekben található rákkeltő anyagokat

Az Európai Bizottság szigorúbb határértékekkel szeretné kiszorítani az élelmiszerekből a kétes tulajdonságokkal rendelkező, esetlegesen rákkeltő adalékanyagokat.

A kávé jót tesz, az alkohol azonban növeli a rák kialakulásának kockázatát

A kávé antioxidánsként és gyulladásgátlóként működik, így védelmet nyújthat a gyulladások által elindított betegségek, így a rák ellen is.

Az agrárminiszterhez fordultak a zöld szervezetek, a rákkockázatú glifozát betiltását kérik

A hazai zöld szervezetek nyílt levelükben a karcinogén hatású glifozát növenyvédőszer-hatóanyag újbóli engedélyezése ellen érvelnek, azt kérik az agrárminisztertől, ne támogassa a jóváhagyását.

Betilthatja az EU a Magyarországon is használt rákkeltő ételszínezéket

Nem zárható ki az E171 rákkeltő hatása több ezer kutatás eredményei alapján, így a Franciaországban már betiltott ételszínezék tilalmáról dönthet az EU.