A Fővárosi Önkormányzat egymillió dolláros beruházással tervez élelmiszer-feldolgozó üzemet létesíteni a Nagybani Piacon, amely a fel nem használt, de még fogyasztható zöldségeket és gyümölcsöket dolgozná fel.
Az elmúlt években igencsak megtanultak nem pazarolni a magyarok az élelmiszerek terén.
Ideje volt végre lépni, a rettentő drágulásba nem fér bele a pazarlás.
A fagyasztott élelmiszerek kiskereskedője közölte, hogy évente 500 ezer font (215 millió forint) értékű élelmiszert ajánlanak fel a vásárlóknak a "Free on Last Day of Life" program keretében.
Hét állam és több szövetségi ügynökség még nem szolgálatott adatot a kérdésben, így ez a szám a minimum.
A kínaiakat mostantól törvény kötelezi arra, hogy az éttermekben csak a megfelelő mennyiségű ételt rendeljék, bár az, hogy ez pontosan mit is jelent, további értelmezésre szorulna.
Újabb mélypontra jutott az élelmiszer-pazarlás Magyarországon, melyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (NÉBIH) egészen súlyos adatokkal is alátámaszt.