Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,77 Ft
Euró
397,54 Ft
Font
470,44 Ft
Bitcoin
63,876 $

További Hírek

A Neuralink startup egy hatalmas mérföldkő előtt áll, ugyanis most először fognak chipet ültetni egy ember agyába, sőt: Elon Musk bejelentése szerint az eseményt élőben fogják közvetíteni.

Ez pedig egy nagyon komoly előrelépés, hiszen korábban közel 2 milliárd dollárra értékelték Elon Musk agyi implantátumot beültető startupját.

A Neuralinkre nehezedő nyomás miatt arra sürgetik a munkavállalókat, hogy pörgessék fel a dolgokat, ami számos élőlény szenvedéséhez és elpusztulásához vezet.

A feljegyzések szerint a majmok szélsőséges szenvedést tapasztaltak a nem megfelelő gondozás és a rendkívül invazív kísérleti fejimplantátumok miatt.

Abban bíznak a Neuralink nevű startup szakemberei, hogy 2022-ben már beültethetik súlyos gerincvelő-sérült pácienseknek a korszakalkotó implantátumot, amellyel újra mozoghatnak.

Szerdán a Synchron nevű startup megkapta az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyét a legújabb agyimplantátumuk emberi önkénteseken való tesztelésére.

A híres idegsebész és neurológus szakember, Miguel Nicolelis nem rejtette véka alá véleményét a dél-afrikai származású amerikai üzletember legújabb találmánya kapcsán.

A világ egyik leghíresebb neurobiológusa úgy gondolja, a majmon bemutatott módszer rendkívül általános és kezdetleges.

Elon Musk találmányait világszerte hatalmas rajongás övezi, legújabb videója pedig egy futurisztikus világba repít minket, ahol mindannyian az elménkkel irányíthatjuk majd használati tárgyainkat – épp úgy, ahogy Elon Musk majma teszi az alábbi videón.

Kutatóknak sikerült előállítani egy olyan módszert, melynek segítségével valós időben befolyásolhatják az agy működését, pusztán egy egyszerű ultrahang-készüléknek köszönhetően.