Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,21 Ft
Euró
384,44 Ft
Font
451,25 Ft
Bitcoin
67,927 $

További Hírek

13%-on tartották az alapkamatot, az MNB célja az árstabilitás elérése.

Hivatalosan is bejelentették, nem változtatott az alapkamaton a monetáris tanács.

Izmosodott a forint a friss kamatdöntés hírére: a monetáris tanács nem változtatott a 13 százalékos jegybanki alapkamaton, aminek a magyar valuta is örült.

Az egynapos betéti kamatszintet 18%-on tartotta a Magyar Nemzeti Bank.

Az elemzői várakozásoknak megfelelő döntést hozott keddi, idei első ülésén a monetáris tanács.

A monetáris tanács kedden nem változtatott a jegybanki alapkamat 13,0 százalékos szintjén és a kamatfolyosó két szélét sem módosította, a várakozásoknak megfelelően.

Ahogy azt korábban is jelezték, nem kívánják további alapkamat-emeléssel lassítani a hazai inflációt, a keddi bejelentés pedig épp ennek megfelelő volt.

A monetáris tanács drasztikus döntést hozott pénteken a brutálisan elszálló infláció nyomán: 950 bázisponttal, 25 százalékra emelte a kamatfolyosó felső szélét, erre a hírre pedig a magyar valuta is összekapta magát.

Keddi ülésén 125 bázisponttal 13 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A kamatfolyosó két szélét is 125 bázisponttal emelte a testület: a döntés meghaladta az elemzői, 100 bázispontos szigorítási várakozásokat.

Még az elemzőket is meglepte a monetáris tanács döntése, ugyanis 100 bázispontos emelésre készültek, ám az MNB kedden 125 bázispontos alapkamat-emelésről döntött, ezzel 22 éves rekordot döntve.