Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,229 $

További Hírek

Úgy gondolja, hogy a jobboldali elitnek nem szabadna fejben másodikként a balliberális tábortól várni a „buksisimit“. 

Joe Biden amerikai elnök megragadta a lehetőséget, hogy ismét az ukrajnai háborúról beszéljen, és egyúttal kritikákat fogalmazzon meg Vlagyimir Putyinnal szemben.

1883. október 4-ét hatalmas érdeklődéssel várta Párizs, ugyanis ekkor két tucat bátortalan, de vállalkozó kedvű utas szállt fel az Északi Pályaudvaron a vonatra, amely kitágította az utazás határait. Az interkontinentális szolgáltatás, amely az Orient Expressz nevet kapta, hamarosan globális legendává alakult át, és a csillogás és az előkelőség szimbólumává vált. 

A legtöbb művészek manapság arra törekszik, hogy festményeiket különböző nívós múzeumokban állítsák ki, egy dubaji illetőségű brit festő azonban a Holdra kívánja kilőni alkotását.

Az észak-koreai állami média arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy ne használjanak a dél-koreai szlengből átvett kifejezéseket és maradjanak az ország nyelvének szavainál.

Lengyelországtól Magyarország vette át egy évre a Visegrádi Négyek soros elnöki tisztét. Ebből az alkalomból, a 8. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó programsorozatának zárásaként, Nagymaroson rendezték meg a V4 magyar elnökségének kulturális nyitó ünnepségét. Az eseményen Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára kiemelte: a legfontosabb, hogy a V4 országok minél jobban megismerjék egymás kultúráját. A […]

A 18 év alattaik egyelőre egyedül nem, csak védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel látogathatják a különböző kulturális intézményeket.

A magyar film 120. évfordulóját ünnepelhetjük április 30-án, ennek apropóján pedig a Nemzeti Filmintézet biztosít számunkra minőségi szórakozást: az intézet streaming szolgáltatóján, a FILMIO-n péntek reggeltől ingyenesen tekinthetünk meg 15 felújított magyar filmklasszikust.

L. Simon László, aki 2012 és 2013 között kultúráért felelős államtitkár volt, jelenleg pedig az Országgyűlés kulturális bizottságának az alelnöke, új szerepet kap a múzeumok stratégiáját illetően.

Március 13-án mutatja be a Vígstreamház Paczolay Béla rendezésében Durica Katarina A rendes lányok csendben sírnak című regényének színpadi adaptációját Márkus Luca, Balázsovits Edit és Kiss Mari szereplésével.