Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

Távozik a Ferencvárostól az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb játékosa

Klubja hivatalosan is megerősítette a hírt, elköszöntek Sigér Dávidtól.

Firenze, 2023. október 4. Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa Firenzében, a Fiorentina stadionjában 2023. október 4-én. A magyar bajnok másnap este az olasz Fiorentina vendége lesz a labdarúgó Konferencia-liga csoportmérkõzésén. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Sigér Dávid 2018-ban igazolt a Ferencvároshoz, ahol 145 tétmeccsen lépett pályára a klub színeiben, 15 gólt és 10 gólpasszt jegyezve. A 33 éves játékos öt bajnoki címet, valamint egy Magyar Kupát nyert a csapattal, továbbá szerepelt a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és a Konferencia-ligában egyaránt – írja a fradi.hu.

„Sigire nem csak labdarúgóként, emberként is felnézhetünk. Sok esetben állt oda fontos ügyekhez és képviselte a Fradit. Mindenkivel megtalálta a közös hangot” – írták Sigérről, akinek legemlékezetesebb megmozdulásairól egy kisfilmet is összeállított a Ferencváros.

Sigér teljesítményével Marco Rossi figyelmét is felkeltette, a középpályás így 2019-ben a válogatottban is bemutatkozott, a nemzeti csapat 1000. játékosaként. Később gólt szerzett a Nemzetek Ligájában, valamint a legutóbbi Európa-bajnokságon is ott volt a keretben, Portugália ellen pedig pályára is lépett.

A kontinenstorna után azonban súlyos térdsérülést szenvedett, csupán 2022. tavaszán térhetett vissza a pályára, azonban a következő hónapokban is sérülések hátráltatták, így mindössze 13 mérkőzésen szerepelhetett. Az idei szezon már jobban alakult számára, 23 mérkőzésen három gólt ért el az FTC-ben.

A klub honlapja szerint Sigér Dávid kezdeményezte a távozását a csapattól, a Ferencváros pedig „érdemeire tekintettel” hozzájárult szerződése felbontásához. Azt egyelőre nem tudni, hogy Sigér melyik csapatnál folytatja pályafutását.