Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Tavaszias záporok zavarhatják meg a napsütést, továbbra is élénk lesz a szél

TÉMÁK:
#Időjárás
Fotó: unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Akár 10 fok is lehet csütörtökön, már csak néhány napig tarthat ki az enyhe idő.

Várható időjárás csütörtök éjfélig: Szerdán és éjszaka északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, de lesznek átmenetileg kevésbé felhős periódusok is.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Csütörtökön a felhőátvonulások mellett az ország nagy részén többórás napsütés várható, de a szélvédett délnyugati és északkeleti részeken tartósabban felhős lehet az idő. Több hullámban fordulhat elő záporos jellegű csapadék, amely a magasabban fekvő területeken és főleg éjjel északkeleten lehet hózápor.

A nyugati, északnyugati szelet nagy területen kísérik többször erős, időnként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +5 fok között alakul, fagy a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti részeken lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5 és 10 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában: Anticiklon nyúlik be a kontinens fölé nyugat felől, amelynek hatására nyugodt az időjárás Délnyugat-Európában.

Eközben északnyugatról délkelet felé vonulnak egymás után az időjárási frontok Európa többi részén, amelyek többször okoznak felhősödést és időszakos, vegyes halmazállapotú csapadékot. Északkelet felé haladva és a magasabban fekvő területeken jellemzőbben hó formájában hullik a csapadék.

A Kárpát-medencében folytatódik az erős, viharos széllel kísért változékony, záporokkal tarkított időjárás.

MTI