Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Tarsoly Csaba interjút adott: szerinte lett volna esély a Quaestor-kártalanításra

A Quaestor-per fővádlottja úgy látja, a csőddel ismert vállalkozók és cégeik jártak jól. De az interjúban azt is elárulta, hogy bár a Győri ETO mérkőzésén a botrány kirobbanása óta nem járt, figyelemmel kíséri szereplését.

...svg content...Fotó: MTI/Marjai János
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Tarsoly Csaba, a 77 milliárdos csalással vádolt egykori Quaestor-vezér nemrégiben interjút adott, amelynek során egyebek mellett arról beszélt, miszerint lett volna esély ügyfeleik kártalanítására. Mint mondta, a cég ingatlanainak értéke bőven fedezte volna a kötvénybefektetéseket, ehelyett a felszámolók „elkótyavetyélték” azokat, felvásárlásukkal ismert vállalkozók és cégeik jártak jól. „Sajnálatos, hogy mindezt nem vizsgálta ki a vádhatóság” – tette hozzá.

Egyúttal emlékeztetett rá: a vádiratban februárig az szerepelt, hogy nem volt esély a károkozás megtérülésére. „Ez a mondat a február 20-i vádirat módosításból kikerült, az ügyészség véleménye szerint ez további bizonyíték szükségességét vetette volna fel. Ez elmaradt, amely alapvetően kihat a védekezésemre, mert a vagyon meglétének bizonyítása igazolja a huszonöt éves munkánk eredményét” – magyarázta Tarsoly. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Az egykori milliárdos cégvezér a Blikknek több olyan lefoglalt ingatlant is felsorolt, amelyek szerinte áron alul kerültek új tulajdonoshoz, s úgy vélte, ezekben az ügyekben akár hűtlen kezelés miatt is indulhat még eljárás. A lap szerint nem véletlen, hogy Tarsoly már az első tárgyaláson kijelentette: ez egy koncepciós per. Ügyvédje, dr. Papp Gábor perbeszédében hozzátette: nagyon fontos elem, hogy az ügy kirobbanásakor a sértettek rendelkezésére állt fedezetként a Quaestor ingatlanvagyona.

„Ebből lehetett volna kielégíteni a követeléseket. Tarsoly Csaba letartóztatása napján nem volt a cégnek lejárt követelése” – emelte ki, hozzátéve, hogy egy csődeljárással meg kellett volna oldani az egészet. Elmondása szerint a cégvezető saját maga jelentette be, hogy baj van a Quaestornál is, miközben egy reorganizációs tervet adott át a kormányzatnak, amely mégis a büntetőeljárás mellett döntött. Papp felidézte:

Beadvánnyal fordultak a Strasbourgi Emberjogi Bírósághoz, amely kimondta, hogy védencét korlátozták a védekezés jogában, erről határozatuk is van. A Quaestor-per fővádlottja a Blikknek azt is elárulta, hogy a Győri ETO mérkőzésén a Quaestor-botrány kirobbanása óta nem járt, de figyelemmel kíséri a csapat szereplését. „Azt kívánom, hogy a jövőben feleannyi befektetéssel kétszer olyan sikeres legyen” – fűzte hozzá.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.