Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,212 $

Ezzel a társasjátékkal sokkal könnyebb lehet a kicsiknek matekot tanulni

TÉMÁK:
#Gyerekek
Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A játékok tavaly szeptemberben kerültek forgalomba a Piatnik Kft. értékesítési rendszerében, és már az első negyedévben több mint 2100 darabot értékesítettek belőlük.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) a Piatnik Budapest Kft.-vel együttműködve egy olyan matematikatanítási társasjátékcsomagot fejlesztett ki, ami egyszerre alkalmas otthoni és oktatási felhasználásra.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Kiemelték, hogy a fejlesztés során szín- és formavilágában is vonzó játékkészleteket alakítottak ki, amit a gyerekek szívesen vesznek kézbe oktatási környezetben is – áll az univpecs.com oldalán megjelent közleményben.

Állításuk szerint ebben a komplexitásban eddig nem állt rendelkezésre a tanításban felhasználható, professzionális megvalósítású matematikai eszközkészlet, ami az alsó tagozatos oktatás szinte teljes spektrumát le tudja fedni, ezért alkották meg a Dienes MathLab-ot.

A fejlesztés kiemelt elismerésben részesült

A társasjátékcsomag két részből áll, mégpedig az „Erdők játéka” és a „Ki jut a várba”, amelyeket úgy terveztek meg, hogy a tanulók használják tanulásra, ne pedig a tanár demonstrációra, ennek megvalósításához pedig támogatást is kaptak a Universitas Quinqueecclesiensis Alapítványtól.

A játékok tavaly szeptemberben kerültek forgalomba a Piatnik Kft. értékesítési rendszerében, és már az első negyedévben több mint 2100 darabot értékesítettek belőlük, de a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kezdeményezésével ezer példány is kiosztásra került.

Ezeket 50 magyar nyelven tanító iskolának (belföldön és a határontúli területeken) juttatták el, valamint továbbképzést tartottak a programban oktató tanároknak, emellett az is kiderült, hogy fejlesztés a Magyar Innovációs Nagydíj pályázaton kiemelt elismerésben részesült.