Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,88 Ft
Euró
389,52 Ft
Font
455,25 Ft
Bitcoin
52,793 $

Legkevesebb 47 ember életét követelték az áradások Tanzániában

A hatóságok szerint legkevesebb 47 ember életét vesztette, 85 pedig megsérült a heves áradások és földcsuszamlások következtében Tanzánia északi részén.

Fotó: Unsplash/Nazrin Babashova A kép illusztráció.
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP a helyi hatóságok közlése nyomán számolt be arról, hogy legkevesebb 47 ember életét vesztette, 85 pedig megsérült, miután az özönvízszerű esőzések nyomán halálos földcsuszamlások indultak pusztító útjukra.

A kormány a hadsereget is bevetette, hogy segítsen több száz ember kimentésében, akik csapdába estek a kelet-afrikai országot évek óta sújtó áradások miatt. Soron kívül Szerdától a benzin és a gázolaj ára is csökken

Az áradás a Hanang-hegy közelében történt az ország északi részén, a hatóságok közlése szerint pedig számos lakóház, út és híd semmisült meg, ami jelentősen megnehezíti a mentési munkálatokat.

Samia Suluhu Hassan elnök, aki jelenleg az ENSZ dubaji klímacsúcsán vesz részt, közölte, hogy a tragédia miatt megszakítja útját, és visszatér Tanzániába:

„Őszinte részvétemet fejezem ki az érintett családoknak, és arra utasítottam valamennyi biztonsági erőnket, hogy vonuljanak a térségbe, és segítsenek az érintetteknek.”

Gazdák csaptak össze rohamrendőrökkel Brüsszelben az EU mezőgazdasági vezetőinek találkozóján

900 traktorral zárták el a belga fővárost a tiltakozó gazdák.

December 31-ig tartó tilalmat rendeltek el a Balaton mellett

Múlt héten egynyaras csukákat telepítettek a Hévíz-folyáson, de az idegenhonos díszhalfélék elleni védekezés miatt helyi tilalmat is elrendeltek.