Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,076 $

Szentgotthárdon tanítási szünetet rendeltek el polgári engedetlenség miatt

Illusztráció. Forrás: Unsplash
Belpolitika
not image

Takács Petra

Szerkesztő

A szentgotthárdi Arany János Általános Iskola vezetése csütörtökig rendkívüli tanítási szünetet rendelt el, miután a tanári kar jelentős része polgári engedetlenségi akcióba kezdett.

Előzmény:

 

Az ugytudjuk.hu számolt be arról, hogy egy szentgotthárdi oktatási intézmény, az Arany János Általános Iskola vezetése oktatási szünetet rendelt el, miután a tanári kar nagy része polgári engedetlenségi akcióba fogott.

Soron kívül Január 29.: ilyen időjárás vár ránk vasárnap

A 35 oktatóból 29 kezdett munkabeszüntetésbe, ennyi oktatót pedig Schleipfnerné Gáspár Andrea igazgató szerint lehetetlen pótolni, ezért rendelte el a szünetet. A tanítás várhatóan január 12-étől indul újra.

A polgári engedetlenségben részt vevő tanárok levelet küldtek a szülőknek, melyben elmagyarázzák, a magyar közoktatás siralmas helyzete miatt kezdték el akciójukat:

“A közoktatás mai helyzete, a pedagógus utánpótlás elapadása, a pedagógusok elkeserítően és méltatlanul alacsony bérezése, a szakmai párbeszéd teljes hiánya, tehát a bizalom hiánya egyre nehezebb helyzetbe hoz minket. A gyermekeket korszerűtlen, módszertani és ténybeli hibákkal tűzdelt egyen tankönyvekből vagyunk kénytelenek tanítani” – írják.