Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

60 millió forinttal segíti az állam a Hotel Silvanus helyreállítását

Az MTÜ szerint a hotel mielőbbi helyreállítása ágazati érdek.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint a múlt hónap elején leégett visegrádi Hotel Silvanus mielőbbi helyreállítási ágazati érdek, amit az MTÜ egyedi döntéssel 60 millió forinttal segít. Ehhez kapcsolódóan Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója hozzáfűzte:

„Mindez lehetővé teszi, hogy a hotel még több vendéget, még magasabb minőségben szolgálhasson ki a jövőben, ami a térség forgalmának további bővülését eredményezi”. Emellett tény, hogy a szálloda a helyreállítási munkálatok miatti kényszerszünet idején vendégeket nem tud fogadni – írja az Origo. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

„Ebben a bevétel nélküli időszakban is mindenképpen meg kívánjuk tartani a munkaerőt” – emelte ki a szálloda tulajdonosa, Lantos Árpád, megjegyezve: ezáltal minden segítségért igazán hálásak. Ezt követően arról beszélt:

Az MTÜ-től érkező segítség lehetővé teszi számukra, hogy ne csak gyorsabban, de hatékonyabban állítsák helyre és fejleszthessék a szállodát, és tovább lépjenek az üzemeltetés zöldítésében is. „Így várhatóan már késő ősszel újra megnyit a hotel” – mondta a tulajdonos.

Mint ismert, március elején szinte teljesen leégett a visegrádi Hotel Silvanus tetőszerkezete, a tűzoltók 14 vízsugárral küzdöttek a lángok ellen, a szállodából 230 vendéget kellett kimenekíteni. Úgy tudni, elektromos probléma idézhette elő a tüzet, ám szerencsére senki nem sérült meg. Sajnos azonban a kár jelentős, így minden segítség jól jön számukra.