Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Taktikai gyakorlatokat tartanak az orosz csapatok Fehéroroszországban

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Gavril Grigorov
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az orosz csapatok taktikai gyakorlatokat folytatnak Fehéroroszországban, e bejelentés pedig felveti annak a lehetőségét, hogy Moszkva így próbál nyomást gyakorolni a fehérorosz vezetésre, hogy növelje részvételét a háborúban.

A Sky News jelentése szerint az orosz csapatok taktikai gyakorlatokat folytatnak Oroszországban, s bár mint ismert, Fehéroroszország állítja, nem vesz részt a háborúban, ennek ellenére elrendelte, hogy az orosz erőkkel együtt vezényeljenek fehérorosz csapatokat az ukrán határ közelébe.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: 5261-re emelkedett a halálos áldozatok száma

Az orosz védelmi minisztérium egy közleményben jelentette be, hogy a nyugati körzet orosz erői “folytatják az intenzív harci kiképzést Fehéroroszország fegyveres erőinek lőterein”.

A közleményből az is kiderült, hogy a harci kiképzések nappal és éjszaka is zajlanak, hozzátéve, hogy a katonák kézifegyverekkel és aknavetőkkel is dolgoznak, “csiszolják képességeiket a harcjárművek vezetésében, pszichológiai akadálypályákat teljesítenek és taktikai orvoslást tanulnak”.

A minisztérium egy felvételt is közzétett, melyen téli felszerelésben lévő orosz katonák láthatóak, ahogy a téli tájon tankok mellett gyakorolnak, s fegyverekkel, többek között tüzérségi fegyverekkel gyakorlatoznak.