Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Take-Two-vezér: a játékidő alapján kellene meghatározni a videójátékok árát

Ebben pedig van valami.

Fotó: Depositphotos
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick egy nemrégiben tartott befektetési beszélgetésen arról beszélt, hogy meglátása szerint a videójátékok árát azok játékideje alapján kellene meghatározni, hangsúlyozva, hogy minél hosszabb egy játék, annál többet lehetne érte kérni.

Zelnick ezt egy kicsit zavarosabban fogalmazta meg a befektetőknek: Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

„Bármely szórakoztatóipari termék árazását tekintve az algoritmus alapvetően a várható szórakozási használat értéke, vagyis az óránkénti érték szorozva a várható órák számával, plusz a vásárló által a tulajdonlás során érzékelt végső érték, ha a cím tulajdonában van, nem pedig bérletben vagy előfizetésben.”

Mindez „lefordítva” azt jelenti, hogy Zelnick fontosnak tartja a videójátékok által kínált általános élményt, miközben az alapján szabná meg a játékok árát, hogy azok várhatóan hány óráig fogják szórakoztatni a játékost. Ennek pedig nagyon is sok értelme van, noha nagy valószínűséggel a játékipart ismerve azonnal a visszájára fordulna a dolog.

A fejlesztők ugyanis bizonyára végtelen, kifogyhatatlan, ám annál kevésbé értelmes tartalommal tömnék tele játékaikat, kizárólag annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb árcédulát tehessék rá. Ez pedig komoly aggodalomra adna okot, hiszen már most is vannak komoly problémák némely AAA-címnél.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.