Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,84 Ft
Euró
383,93 Ft
Font
450,69 Ft
Bitcoin
69,093 $

Szuper zoom lencsével és kerámiaborítással jön a Huawei P40 Pro

Újabb információk derültek ki a Huawei idei csúcskészülékével, a P40 Próval kapcsolatban.

Smart

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Nem kell már sokat várnunk rá, hogy a 2020-as év első csúcskészülékei megérkezzenek az üzletek polcaira, ennek megfelelően pedig információ is egyre több érkezik velük kapcsolatban. A február 11-én debütáló Samsung Galaxy S20-ról szinte már mindent tudhatunk, most pedig a Huawei P40 Pro vált szivárogtatás áldozatává.

A mobillal kapcsolatos érdekességeket a mindig hiteles információkkal szolgáló Evan Blass osztotta meg a nagyvilággal, amiknek köszönhetően már tudhatjuk, hogy a P30 Pro fekete és fehér színekben elérhető kerámiaborítással lesz megvásárolható. Mindez lényegesen visszafogottabb, mint a korábbi színátmenetes változatok, noha nem kizárt, hogy azokat is megtartja a kínálatban a kínai vállalat. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A kerámia egyébként azért tűnik kifejezetten érdekes és hasznos újításnak, mert bár ugyanúgy törik, mint az üveg, a karcokkal szemben sokkal ellenállóbb, amiből profitálhatnak a felhasználók.

Fotó TwitterEvan Blass

Érkezett néhány információ a kamerákkal kapcsolatban is, amikből 5 darabot is kapunk a hátlapra. Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak, egy 64MP-es fő szenzor, egy 20MP-es ultra-széles lencse és egy 12MP-es telefotó lencse érkezésére számíthatunk, amik mellett egy makro-fotózást lehetővé tévő szenzor és egy mélységérzékelő is helyet kaphat.

A Leica-márkájú kameramodul a felirat szerint lenyűgöző 18mm – 240mm zoomtartománnyal (nagyjából 13.3x) és F1.8 / F4.0 apertúrával rendelkezik, ami fantasztikus érték lehet, ha mindez digitális zoom nélkül is megvalósítható lesz.

A korábbi információk szerint a készülékbe egy 5500mAh kapacitású akkumulátort helyez a gyártó, aminek teljes feltöltése akár 45 perc alatt is megvalósítható.