Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,81 Ft
Font
456,99 Ft
Bitcoin
66,408 $

Szombaton megdőlt a szélrekord Budapesten

A János-hegyen óránkénti 100 kilométeres széllökést mértek.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint 2024. március 23-án, szombaton megdőlt a fővárosi napi legmagasabb széllökés rekordja, ugyanis a János-hegyen óránkénti 100 kilométeres széllökést mértek. Érdemes hozzátenni, a korábbi rekordot szintén a János-hegyen regisztrálták 2020-ban, ekkor óránkénti 93,6 kilométeres volt a napi legmagasabb széllökés értéke Budapesten.

Mindezt a HungaroMet Zrt. tudatta a honlapján vasárnap. De korábban azt is megírtuk, hogy manapság csak úgy pörögnek az újabb és újabb időjárási rekordok, amely alól március 2-a sem volt kivétel. Míg február 29-én, csütörtökön újabb melegrekord dőlt meg Budapesten, ezáltal pedig egy 1992-es rekord lett a múlté. Soron kívül Kósa Lajos: Magyar Péternek nem tüntetnie kellene, hanem virágot vennie a volt feleségének

Emellett azt is megírtuk, hogy olyan erős szél fújt január 25-én, csütörtökön, hogy maga mögé utasított egy 80-as évekbeli rekordot. Ugyanakkor tény, hogy várható volt, hogy több szélrekord is megdől azon a héten. Sőt, egy több mint 120 éves rekord is megdőlt a minimum-hőmérséklet terén, amelyről szintén a HungaroMet Zrt. tájékoztatott korábban.

Szentkirályi Alexandra szerint a BKK-BKV csoport munkatársainak is járna országbérlet

Noha arról nem tett említést, hogy programja része lenne a téma, azt mondja, "nem helyes, hogy Budapest főpolgármestere nemtörődömség miatt elfeledkezne 15 ezer emberről".