Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Letört ágylétra darabbal bontották a börtönfalat a győri elítéltek, de lebuktak

Az első akadályon sem sikerült átjutniuk.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

A rendelkezésre álló információk szerint egy ágylétra darabbal estek neki a börtönfalnak a győri elítéltek, abban reménykedve, hogy így megszökhetnek onnan, ám ennek megvalósítása előtt fény derült a tervükre, hamar lebuktak. De a hírek szerint a dolognak más buktatója is volt.

Mindez az Országos Büntetés-végrehajtási Intézet honlapján megjelent közleményből derül ki, amelyet Esélytelen szökési kísérlet a győri börtönből címmel adtak ki. Mint írják, az incidens ma hajnalban történt, de a felügyelet észlelte és azonnal felszámolta a cselekményt, amelynek célja a szökés volt. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

Kifejtik, az elsődleges információk alapján a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Bv. Intézet egyik zárkájában elhelyezett letartóztatott fogvatartottak a zárka falát egy letört ágylétra darabbal bontási, majd az épületből kijutási szándékkal megrongálták. Az eset érdekességét az adja, hogy a zárka az épület második emeletén helyezkedik el – emelik ki.

Valószínűleg arra már nem gondoltak az elkövetők, hogy ha esetleg átjutnak a falon, hogy jutnak majd le a közel 10 méteres magasságú, biztonsági elemekkel ellátott épületen. A börtön az ilyenkor alkalmazott szakmai protokoll alapján a szükséges intézkedéseket megtette, a parancsnok pedig feljelentést tett az illetékes rendőrkapitányságon – teszik hozzá.

De a közleményben azt is megjegyzik, győri fogvatartott legutóbb 2017 szeptemberében kihallgatása után szökött meg a Győri Járásbíróság udvaráról, amely tettéért később jogerősen két év két hónap fegyházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Győri Törvényszék. Emellett korábban azt is megírtuk, hogy meghosszabbították a volt győri rendőrkapitány letartóztatását.