Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Szilágyi Liliána húgának levele mástól származhat

Fotó: A késõbbi gyõztes Szilágyi Liliána a 100 méteres pillangóúszás döntõjében a Négy Nemzet Úszóversenyén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszodában 2020. július 24-én. MTI/Illyés Tibor
not image

Takács Petra

2022. január 12. - 17:57

2021 decemberében egy műsorban Szilágyi Liliána azt állította, édesapja lelkileg, testileg és szexuálisan is bántalmazta, majd később ő és húga is nyílt levélben tagadta az elhangzottakat.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, Szilágyi Liliána az Elviszlek magammal december 29-i adásában közölte, hogy apja, Szilágyi Zoltán bántalmazta őt és húgát, Gerdát, valamint édesanyjukkal is szörnyen bánt.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

December 31-én jelent meg Szilágyi Gerda levele, amely teljesen elvonatkoztatott nővére, Szilágyi Liliána két nappal korábbi, családon belüli abúzusra vonatkozó állításaitól. Az írás eredetiségével kapcsolatban azonban többen is szkeptikusak maradtak.

Az Index cikkéből kiderül, hogy Ránki Sára bűnügyi nyelvész segítségét kérték fel az eset kapcsán, aki rámutatott arra, milyen tipikus vonásokat és jellemzőket érdemes keresni hasonló esetben, ilyen például az írott szöveg stílusa, szabályszerűsége, helyesírása és szóhasználata is.

Ezáltal bizonyos szempontokat figyelembe véve, vannak olyan részek a levél tartalmában, amik arra utalnak, hogy Gerda nem egyedül írta meg azt. Ez pedig olyan kérdéseket vet fel, hogy a másik szerző milyen módon vett részt a levél megírásában, segített-e benne, diktálta-e, vagy kényszerítette.

Ránki szerint a lehetséges másik szerző jogot végzett vagy ismeri a jogi szaknyelvet, erre a „jelzett időszakban”, és a „tudomással bírnék róla” kifejezések is utalnak. Emellett, a „hovatovább”, „záróakkord” szavak egy 18 éves lány szóhasználatában elképzelhetetlenek, még akkor is, ha mindenáron hivatalos nyelvezetre törekszik az író. Majd a nyelvész azt is hozzátette, hogy a körülmények megismeréséhez továbbra sem rendelkeznek elegendő információval.