Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,27 Ft
Euró
381,85 Ft
Font
445,00 Ft
Bitcoin
43,286 $

Szijjártó Péter: befejeződött a gázai magyarok evakuálása

Jó hírekkel szolgált Szijjártó Péter magyar külügyminiszer, miután kiderült, befejeződött a magyarok evakuálása a Gázai övezetből.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Továbbra is háború dúl Gázában Izrael és a Hamász között. Rengeteg a civil áldozat, így a magyarok evakuálása is nehézzé vált, akik ugyancsak veszélyben érezhették magukat a kialakult helyzet miatt.

Az elmúlt időszakban többeket is sikeresek kimenekítettek, és most újabb magyarokat evakuáltak. Ezzel egy nagyon fontos akció zárult le a Gázai övezetben, melyről hivatalos információk jelentek meg. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

„Éjfélt üt az óra és mi jó hírrel landolunk. Befejeződött a gázai magyarok evakuálása!” – kezdte a posztjában Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Facebook oldalán. Többek között az is kiderült, négy gyerek is kijutott az övezetből.

„Hat újabb magyar állampolgár, közöttük négy gyerek, illetve két palesztin családtagjuk jutott ki ma éjjel a Gázai övezetből, már Egyiptomban vannak és éppen Kairó felé tartanak, ahonnan még a héten hazatérnek.”

Egy újabb sikeres akción van túl Magyarország, amivel lehetővé tették az érintettek biztonságba helyezését. „Ezzel a korábban Gázában tartózkodott tizenöt magyar állampolgárból az a tizennégy, aki szeretett volna eljönni, el is tudott jönni.”