Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Már tudni, mire készül a kormány az EU soros elnökeként

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter beszélt erről egy Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Szijjártó Péter hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Magyarország a közelgő európai uniós elnöksége ideje alatt azon fog dolgozni, hogy tovább mélyítse az Európai Unió és az Egyesült Arab Emírségek közötti kapcsolatokat, számolt be róla az MTI.

A külgazdasági- és külügyminiszter kiemelte, hogy a jelenlegi, egész világot érintő kihívások közepette nagy jelentősége van az olyan stabilizáló szerepet betöltő országoknak, mint az Egyesült Arab Emírségek, amely az Ábrahám-megállapodások révén hozzájárult a közel-keleti térség békéjéhez. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

Szijjártó Péter Abu-Dzabi csatlakozását is méltatta az atomenergiát használók sorához, majd jelezte, mindez új lehetőségeket nyit meg a két ország közötti együttműködésben, ugyanis Magyarországon már több mint ötven éve üzemelnek nukleáris reaktorok, így rendelkeznek a szükséges tapasztalatokkal ezen a téren, ami az oktatás és a kutatás terén is előnyös lehet.

A külügyminiszter végezetül kitért a magyar EU-elnökségre, amely bár meglátása szerint egyes tagállamok számára nem örvendetes, a rotációs rendszerből fakadóan Magyarországra hárul ez a feladat. „Bízom benne, hogy az elnökség hat hónapja alatt még szorosabbra tudjuk majd fűzni az Egyesült Arab Emírségek és az Európai Unió közötti kapcsolatokat”, mondta.