Dollár
392,08 Ft
Euró
405,80 Ft
Font
469,75 Ft
Bitcoin
16,986 $

Szijjártó: négyezer láb magasból is látszik a Ferencváros sikere

Fotó: A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a Nukleáris Energia Intézet (Nuclear Energy Institute, az amerikai nukleáris ipari kereskedelmi szövetség) washingtoni rendezvényén 2022. október 26-án. MTI/KKM
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 28. - 11:23

A külügyminiszter éppen valahol Buenos Aires és New York között volt, amikor a Ferencváros bebiztosította, hogy tavasszal is szerepelhessen a nemzetközi porondon. 

Ferencváros csütörtök este a Groupama Arenában fogadta az AS Monaco csapatát, azzal a céllal, hogy bebiztosítsa, hogy még tavasszal is pályára léphessen az Európa-ligába. 

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Ez sikerült is, ugyanis bár a monacóiak vezetést szereztek az első játékrészben Ben Yedder találatával, a második félidőben Zachariassen egyenlíteni tudott. 

Az egy pont megszerzése azt jelenti, hogy a Fradi csoportelsőként zárt, és még tavasszal is megmérkőzhet valamely európai klubbal a nemzetközi porondon. 

A sikert Szijjártó Péter külügyminiszter sem hagyta szó nélkül, aki a szurkolók Forma-1-es koreográfiáját is megosztotta, és azt is megtudhattuk, hogy éppen valahol Buenos Aires és New York között tartózkodott a siker idején. 

„Ez a siker még Buenos Aires és New York között, kb. 40 ezer láb magasból is látszik” – írta. 

A külügyminiszter még a hét elején osztotta meg, hogy mozgalmas napok várnak rá, ugyanis elindult Luxembourgba, az EU energiaminisztereinek találkozójára, onnan Washingtonba repült az Atomenergia csúcstalálkozóra. 

Innen indult tovább Buenos Airesbe EU-Latin-Amerika külügyminiszteri értekezletre, majd vissza az Egyesült Államokba, ugyanis pénteken New Yorkban ülésezik az ENSZ Biztonsági Tanács.

„Szombaton hajnalban jövünk majd haza, addig több mint 41 órát leszünk levegőben, 31 ezernél is több kilométert teszünk meg, három éjszakát töltünk repülőn” – jelezte korábban. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.